USVOJEN KADROVSKI PLAN ZA 2022.

USVOJEN KADROVSKI PLAN ZA 2022.

Prirodnim odlivom zaposlenih u gradskim upravama i službama upražnjeno je oko 200 radnih mesta. Zbog toga su odbornici Skupštine Grada Niša usvojili kadrovski plan za sledeću godinu i to za: gradske uprave, Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, pravobranilaštvo, budžetsku inspekciju, kancelariju za lokalnog ombudsmana, službe za internu reviziju organa i za Kabinet gradonačelnice.

“Kadrovski plan je samo plan, i ništa više. To je isplaniran broj ljudi koje bi trebalo da Gradska uprava ima u jednom trenutku. To je plus dvesta u odnosu na trenutnu brojku i to je maksimalan broj zaposlenih u GU. Kojom ćemo mi dinamikom popunjavati ta mesta i da li ćemo ih popunjavati u 2022. godini to ja u ovom trenutku ne znam jer to zavisi pre svega od toga da li ćemo dobijati saglasnost Vlade Srbije za popunjavanje tih mesta ili ne” – rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kako je navela, nedostaju pravnici, ekonomisti, arhitekte, inženjeri, ali bez saglasnosti vladine komisije novih zapošljavanja neće biti.

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com