TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

VANREDNA SITUACIJA U 52 GRADA I OPŠTINE (VIDEO)

Zbog poplava vanredna situacija proglašena je u 52 grada i opštine, saopštavaju iz Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Za 24 časa evakuisano je 217 ljudi. Oštećeni su putevi, voda je nosila mostove i pokrenula klizišta i odrone.

Kritično je u okolini Kraljeva, a sa poplavama bore stanovnici u gotovom svim krajevima Centralne i Zapadne Srbije. Što se juga tiče poplavni talas pravi štete u okolini Kuršumlije, Prokuplja i Doljevca.

Za celu teritoriju gradova: Kruševac, Bor, Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo i opština Aranđelovac, Aleksandrovac, Lučani, Topola, Rača, Lebane, Doljevac, Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus, Vladičin Han, Žitorađa, Blace, Kučevo, Smederevska Palanka.

Deo teritorija: Grada Šapca i Užica, i opština Trgovište, Bojnik, Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Kosjerić, Varvarin, Majdanpek.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i, podsećamo, pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.  

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com