Za 1. maj rasprodato 85 odsto kapaciteta u Srbiji

Za 1. maj rasprodato 85 odsto kapaciteta u Srbiji

Direktor YUTA Aleksandar Seničić izjavio je da je u Srbiji, u ovom trenutku, popunjeno oko 85 odsto turističkih kapaciteta i da je to dobra vest. “Očekujem pristojnu turističku sezonu, bolju nego prošle godine i sve najave koje imamo od turističkih agencija, idu u tom pravcu”, rekao je Seničić za Tanjug.
Kaže da je na tržištu postojalo veliko interesovanje pre svega za seoska domaćinstva, banje i najpoznatije turističke centre i da mesta nije bilo već desetak dana pre praznika.
“Očekujemo da prvomajski praznici daju dobar rezultat i to je, nadam se, najava uspešne sezone. Imamo i nešto stranaca, ne kao što bismo voleli, ali možemo ih videti u Beogradu. ali i na drugim destinacijama u Srbiji”, kaže Seničić.
On dodaje da su agencije počele da organizuju putovanja u inostranstvo, jer kovid kriza jenjava, a protokoli za ulazak u zemlje se ukidaju.
“To nije onaj broj koji smo proteklih godina planirali za Uskrs i 1.maj. Otprilike to je na nivou 50-60 odsto od onoga što smo nekada radili, ali to je dobra vest – da strah od putovanja u inostranstvo jenjava. Naravno, na to utiču i ove olakšane mere za putovanje”, poručuje direktor YUTA.