TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

ZA PENZIONERSKE KARTICE PRIJAVILO SE 700.000 PENZIONERA(VIDEO)

Za penzionersku karticu, koja će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati dodatne povoljnosti i popuste prilikom kupovine, do sada se prijavilo oko 700.000 penzionera, izjavio je potpredsednik vlade i ministar finansija Srbije Siniša Mali. Zadovoljan je brojem kompanija koje će pomoći ovaj projekat – kaže da se skoro 350 preduzeća, kompanija i maloprodajnih lanaca iz cele zemlje do sada prijavilo da bude partner vladi u tom programu.

 Podsetio je da pravo na penzionersku karticu ima skoro 1,7 miliona penzionera.

“Mislim da je ovo sjajna stvar da pokažemo brigu prema penzionerima i da oni u krajnjoj liniji uštede neki dinar koji će dati svojoj deci ili uncima, a to se za nas ekonomski vraća i kroz potrošnju”, kazao je Mali.

Ministar finansija Siniša Mali

On je naglasio da je prijava za penzionersku karticu vrlo jednostavna i da je potrebna samo lična karta, a penzioneri se za nju mogu prijaviti u filijalama fonda PIO ili na sajtu tog fonda, kao i u svakoj pošti u Srbiji.

“Skoro 350 preduzeća, kompanija, maloprodajnih lanaca iz cele Srbije, se do sada prijavilo da bude partner Vladi Srbije u ovom programu koji će našim penzionerima obezbediti popuste i omogućiti im da dodatno uštede”, kazao je Mali i pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se priključe ovoj akciji.

Ministar je dodao i da su penzionerske kartice još jedna potvrda i dokaz da država brine za svoje najstarije građane.

“Ukupno za prošlu i ovu godinu, verovali ili ne, ukupno su nam penzije povećane za 55,8 odsto. Neverovatnu stvar smo uspeli da uradimo za naše najstarije sugrađane. Sjajna vest je i ako pogledate visinu inflacije koja će do kraja godine biti negde oko osam odsta, a za dve godine povećanje penzija je veće od 55 odsto i to je stvarno veliki uspeh”, kazao je Mali.

Ministar finansija je podsetio i da penzionere od 1. oktobra očekuje dodatno povećanje penzija od 5,5 odsto, a od 1. januara još jedno od najmanje 14,5 odsto.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com