TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

ZELENSKI: POGINULO SKORO 40.000 RUSKIH VOJNIKA

Sto pedeset četvrti dan rata u Ukrajini. Ukrajinske snage granatirale jedini most na Dnjepru u Hersonskoj oblasti, koji ruske snage koriste za snabdevanje, tvrdi zamenik šefa administracije te oblasti Kiril Stremousov. Rusija pogodila industrijski okrug Harkova i ranila šest osoba, saopštio gradonačelnik tog grada Igor Terehov.

Zahtevi za dotok ruskog prirodnog gasa u Nemačku kroz gasovod “Severni tok 1” skoro su se prepolovili.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da su ruski vojni gubici od 24. februara porasli na skoro 40.000, prenosi Gardijan. Naveo je i da su još desetine hiljada ruskih vojnika ranjeno.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je “pozitivno rešeno” pitanje tranzita robe do najzapadnije oblasti Rusije, Kalinjingrada.

Evropska unija je shvatila da je za Rusiju “suštinski važno” pitanje tranzita robe u kalinjingradsku enklavu, saopštio je Peskov.

Istakao je da su dešavanja u vezi sa tim pitanjem “pozitivna”, te da je postignut dogovor o deblokadi tranzita ka Kalinjingradu, prenosi Rojters.

Zajednički koordinacioni centar za praćenje sprovođenja sporazuma o prehrambenim proizvodima otvoren je danas u Istanbulu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com