TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

BESPLATNI PREGLEDI SLUHA ZA PENZIONERE (VIDEO)

Novoosnovani niški Klub penzionera organizovao je besplatan test sluha, individualno savetovanje sa lekarima i besplatnu probu slušnih aparata za svoje članove kako bi ukazali na značaj dobrog sluha i podstakli ih da provere koliko dobro čuju. To je samo jedna od zdrastvenih akcija koje ovaj Klub penzionera organizuje. Najavljuju da će uskoro biti i besplatnih pregleda vida.

USKORO I BESPLATNI PREGLEDI VIDA ZA PENZIONERE 

U Nišu živi oko 60. 000 penzionera a oko 2.000 njih je imalo priliku da putem lekarskih testova provere koliko dobro čuju. Reč je o akciji Kluba penzionera Niš koji je osnovan maja ove godine.

“Već duže vreme ne čujem dobro pa sam došla da proverim”, kaže jedna penzionerka. 

Seniori su osim besplatnog testiranja sluha mogli i da se posavetuju sa lekarima i isprobaju slušne aparate. Da bi ostvarili pravo na slušni parat preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje prva i osnovna potreba je da ispitaju svoj sluh, da izvrše audiometrijsku kontrolu sa stručnim audiolozima na ORL dijagnostičkoj aparaturi.

Ukoliko oštećenje sluha ispunjava propisane uslove navedene u pravilniku RFZO-a aparat, koji košta od 36.000 dinara, se dobija besplatno.

Ovakve informacije su od značaja za starije građane, kaže predsednik Kluba penzionera Niš Slavoljub Savić. Dodaje da će se preko kluba organizovati i mnoge druge aktivnosti.

Naša želja je da dovedemo što veći broj penzionera u klub da bi se družili i okupili. Organizovaćemo razne tribine, horske sekciju, muzičku, folklornu kako bi poboljšali status penzionera”, kaže Savić.

Druženja penzionera u ovom Klubu koji se nalazi na drugom spratu Kalče organizuju se utorkom od 17 do 20 sati.

“Ja uglavnom provodim vreme kući, sama, lepo je da ima prostora za okupljanje ali za sada nisam član Kluba”, kaže jedna penzionerka koja je došla na besplatni pregled sluha.

Iz niškog Kluba penzionera najavljuju da će uskoro za članove biti organizovni i besplatni pregledi vida, ali da su otvoreni i za sve druge starije građane koji žele da dođu na pregled oftamologa.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com