DA LI ĆE IT-SRBI BITI IZRUČENI AMERICI ? (VIDEO)

DA LI ĆE IT-SRBI BITI IZRUČENI AMERICI ? (VIDEO)

 Srpski advokati 11 osumnjičenih za internet prevaru ne odustaju od napora da im se sudi u Srbiji, a zamolnica Sjedinjenih država o njihovom izručenju, čeka 30. spetembar za kada je zakazano novo saslušnje, kaže ekskluzivno za Zonu plus advokat Milan Petrović. Dodaje da za sada nema dokaza o prevari i podseća da su naši IT-stučnjaci radili internet platforme za treća lica, koja su ih dalje prodavala.

Optužnica za digitalnu prevaru teška 70 miliona dolara, podignuta je kada je oštećen jedan od gradjana Teksasa, pa je hapšenju u Srbiji  u julu asistirao i američki FBI. Petrović dodaje da nigde nije pronadjeno tih 70 miliona, i da bi oni morali da budu glavni dokaz da je učinjena prevara sa  namerom iz optužnice.

Advokatska kancelarija „Petrović“ zastupa četvoro od 11 osumnjičenih, od kojih je jedna Filipinka u osmom mesecu trudnoće.  

Zamolnica SAD je stiglna na osnovu Zakona o izručenju, koji je Srbija potpisala 2016.g a Skupština stavila na snagu 2019.g.

Milan Petrović dodaje da Srbija ima dobar pravosudni sistem po kojem može da se sudi za navedena dela, i da ne treba da bude servis za izručenje svojih gradjana, svaki put kada to neko traži.

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com