DIGITALNI MUZEJ: ISTORIJA NIŠA NA JEDNOM MESTU (VIDEO)

DIGITALNI MUZEJ: ISTORIJA NIŠA NA JEDNOM MESTU (VIDEO)

U zgradi Arsenala u Tvrđavi otvoren je turističko-informativni centar Digitalni muzej, koji kroz trodimenzionalnu animaciju prikazuje istorijsko i kulturno nasleđe Niša.

Digitalizacija i primena informacionih tehnologija su moderni svetski trendovi promovisanja turističkih atraktivnosti koje se od sada primenjuju i u Nišu što će i u budućnosti biti praksa Grada i Turističke organizacije.

Digitalni muzej Niša obuhvata perid od neolita, antički Naissus, Niš u periodu Srednjeg veka, i Niš sa početka 20. veka, kada je bio vojna prestonica na početku Prvog svetskog rata.

Sve je postavljeno u 36 kvadrata pored Galerije zahvaljujući Klasteru urbanog planiranja koji je obavio arhitektonsko – građevinske radove na objektu, Matematičkom institutu SANU i ARhiMedia grupi sa Elektronskog fakulteta koji je obezbedio opremu i aplikacije.

Na svečanom otvaranju ovog četvrtog po redu info centra u Nišu podeljene su i zahvalnice pojedincima zaslužnim za oživljavanje Tvrđave i uvođenje inovativnih turističkih proizvoda.

Digitalni muzej radi od ponedljeka do subote od 16 do 21 čas.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com