недеља, јул 21

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NESTABILNA, POŠTOVATI PROPISANE MERE (VIDEO)

0
31

Epidemiološka situacija u Nišu je nestabilna zbog pojave novog omikron soja korona virusa sa mogućom tendencijom pogoršanja, zaključak je Stručno operativnog tela Gradskog štaba za vanredne situacije donetog na osnovu datog mišljenja i izveštaja Instutut za javno zdravlje na teritoriji grada Niša i sveobuhvatne analize trenutne situacije.

Na jutrošnjem sastanku, kome je prisustvovala gradonačelnica Niša i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski, ukazano je na blagi porast broja zaraženih počev od 24. decembra ove godine.

Uzrok blagog porasta, prema mišljenju Stručno operatvnog tela, jeste učestalost okupljanja sa rođacima i prijateljima, pretprazničnih slavlja i pretprazničnog raspoloženja, a samim tim i opuštenosti u pogledu poštovanja mera zaštite od koronavirusa.

Neophodan je maksimalan oprez tokom okupljanja za novogodišnje i božićne praznike i striktno poštovanje svih propisanih epidemioloških mera koje su na snazi, apel je Stručno operativnog tela stanovništvu u cilju očuvanja svog i zdravlja njihovih najbližih.

Članovi Stručno operatvnog tela istakli su da je vakcina jedini efikasan način odbrane od koronavirusa i pozvali još jednom na vakcinaciju sve one koji to još uvek nisu učinili uoči mogućeg novog talasa.

Vakcinalni punkt u centralnom objektu Doma zdravlja radiće i tokom praznika, 1. i 2. januara od 7.00 do 13.30 sati, a 3. i 7. januara od 7.00 do 20.00 sati. Kovid ambulante u Duvaništu i na Čairu tokom praznika radiće svakog dana od 7.00 do 20.00 sati.

Pripadnici Komunalne milicije i komunalni redari nadgledaće u novogodišnjoj noći i u dane praznika poštovanje epidemioloških mera i preduzimati potrebne radnje iz svoje nadležnosti.


Leave a reply