уторак, јул 16

“GONDOLOM” KROZ SRPSKU VENECIJU (VIDEO)

0
56

Da biste se vozili gondolom, više ne morate u Veneciju. Dovoljno je da odete u Knjževac.

Gondola Knjaževac

Kako bi turistima kojih je sve više u Knjaževcu i okolini ponudili nešto novo i drugačije, lokalna turistička organizacija je uvela vožnju Svrljiškim Timokom u čamcu koji podseća na gondole u Veneciji. To omogućava posetiocima ove opštine na istoku Srbije da uživju u lepotama grada ali u sedam mostova koji spajaju obale Svrljiškog i Trgoviškog Timoka, zbog čega se Knjaževac naziva i “Srpskom Venecijom”

Vožnja Timokom je jedinstvena turistička atrakcija Knjaževca. Turistima kojih je iz godine u godinu sve više na ovaj način se nudi panormasko razgledanje centra grada.

Vožnja kreće od Spomen parka u samom centru i nastavlja pored Doma kulture, Gradskog parka, a završava se kod Doma učenika. Upravo je polazna tačka plovidbe i najlepši deo Knjaževca, jer se sa suprotne strane Spomen parka nalaze građevine izuzente arhitektonske lepote i vrednosti. Stara čaršija koju krase stambene kuće prelepih fasada, sagrađene početkom prošlog veka.

Čitav ambijent centralnog dela Knjaževca daje romantičnu atmosferu starih evropskih gradića, a upravo zbog reke i sedam mostova podseća na italijansku Veneciju. Na drugom kraju grada nalazi se Džervinova kula, još jedna znamenitost ovog grada koju treba obići.  

 

 

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a reply