TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo GRADSKA PATROLA NIŠ U KADRU PROJEKTI 2022 Udarne

I DALJE NESTAŠICA ŠEĆERA: SKUPLJI ZA ŠEST DINARA (VIDEO)

Poslednjeg dana avgusta, rafovi sa mlekom, brašnom i uljem su puni, ali šećera nema, iako je poskupeo. Tamo gde i stignu neke količine, prodavci kažu da se rasproda neverovatnom brzinom. Čak i šećera u prahu i kockama ima uglavnom samo u većim marketima. Podsetimo, šećer i mleko su u odnosu na poslednju uredbu Vlade Srbije skuplji za šest dinara.

Cene osnovnih životnih namirnica, kao i goriva ograničene su do kraja septembra, odlučila je Vlada Srbije produžavajući važenje dve uredbe koje se odnose na cene ovih proizvoda. Međutim, za razliku od prošlog puta, kada je država u julu podigla regulisane cene mesa, ovaj put poskupeli su – mleko i šećer, za po šest dinara.

Kilogram šećera sada košta 102,99 dinara, dok za litar dugotrajnog mleka sa 2,8 odsto mlečne masti treba izdvojiti 119,99 dinara. Cena jestivog ulja ograničena je na nivou od 15. novembra prošle godine, što znači da svaki trgovac drži „svoju“ cenu ulja koja je važila na taj dan.

Stručnjaci kažu da je sve povezano sa cenom goriva. Tako će ostati do daljeg, ali nestašice ne očekuju.

Uredbom cene brašna tip 400 I 500 u pakovanjima do pet kilograma su ostale iste. Isti slučaj je i sa mesom. Maksimalna maloprodajna cena za svinjski but bez kostiju ostaje 750,20 dinara po kilogramu, svinjske plećke bez kostiju 738,10 dinara. Ostaje ograničena i cena celog pileta, koje po kilogramu ne sme da bude skuplje od 299,99 dinara.

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com