среда, јул 17

KULTURNA ZONA SEZONA 2 EMISIJA 3

0
43

ŠESTA OMLADINSKA LIKOVNA KOLONIJA U SIĆEVU

U Sićevu je otvorena šesta Omladinska likovna kolonija “Nadežda Petrović”. Kolonija je okupila inkluzivan tim: učenike Umetničke škole Niš i Specijalne škole sa domom učenika “Bubanj”, kao i studente Fakulteta umetnosti . Upravo će se lik Nadežde Petrović naći na platnu nekih učesnika.

Slike sa kolonije biće donirane ovoga puta organizatoru same manifestacije – Kolu srpskih sestara, u čast obeležavanja 120 godina od osnivanja.

 

DEO OKO BEOGRADSKE KAPIJE BIĆE SAMO ZA PEŠAKE

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti u Nišu je prezentovan projekat uređenja trga ispred Beogradske kapije. Taj prostor će biti zatvoren za saobraćaj i namenjen isključivo pešacima.

Izgradnja trga je u toku, a čitav projekat urađen je u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Završetak radova ispred Beogradske kapije očekuje se novembra ili decembra, dodaje Grmuša, ali i napominje da je to u nadležosti Direkcije za izgradnju grada.

 

ETNO GLAMUR: PIROTSKI ĆILIM U SVETU MODE     

Spoj tradicije, istorije i kulture – sve to u Momčilovom gradu u Pirotu, gde je obeležen vek postojanja keja.

 

 

SARADNJA KRUŠEVAČKOG I BEOGRADSKOG MUZEJA

Očuvanje kulturnih dobara i edukacija o Nikoli Tesli – to će omogućiti sporazum o saradnji između Narodnog muzeja Kruševac i Muzeja Nikole Tesle iz Beograda.

 

NAUČNO – STRUČNI SKUPOVI ZNAČAJNI ZA PIROTSKU BIBLIOTEKU

Narodna biblioteka Pirot značajno je mesto u svom radu posvećuje usavršavanju kadra, učešću na stručnim skupovima, koji su dobra prilika za razmenu iskustava, ali i odličan primer samovrednovanja. Nedavnio su bibliotekari ove ustanove učestvovali na 17.stučno -naučnom skupu Biblionet u Somboru.

Leave a reply