MUP: Zbog poplava evakuisana 71 osoba

MUP: Zbog poplava evakuisana 71 osoba

Ljubovija, evakuacija ljudi, FOTO MUP Srbije

Specijalistički timovi MUP za spasavanje i žandarmerija juče i danas su evakuisali 71 osobu na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani.

 

Situacija usled obilnih padavina i izlivanja reka je stabilnija u Krupnju, Loznici i Osečini, dok je u Ljuboviji, Guči, Lučanima i Arilju još kritična i prati se stanje na terenu, kažu u Sektoru za vanredne situacije MUP-a.

Osečina, evakuacija ljudi, FOTO MUP Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su zbog obilnih padavina 24 časa dnevno u pripravnosti i nadziru sve vodotokove, pružaju pomoć stanovništvu i evakuišu građane Srbije u svim ugroženim opštinama, saopštio je MUP.

Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Valjeva, Sremske Mitrovice i Čačka, uz žandarmeriju, juče i danas su evakuisali 71 osobu na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani.

Osecina, FOTO MUP Srbije

Danas je proglašena vanredna situacija u Loznici i opštinama Mali Zvornik, Krupanj, Osečina, Mionica, Lučani i na delu opština Ljubovija, Kosjerić i Arilje.

Inače, reagujući na najavu Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se može očekivati veći porast vodostaja reka, MUP je još pre tri dana stavilo u pripravnost sve jedinice Sektora za vanredne situacije, posebno u severnim, centralnim i zapadnim delovima Srbije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com