OTKAZI U NIŠKIM FABRIKAMA (VIDEO)

OTKAZI U NIŠKIM FABRIKAMA (VIDEO)

U fabrici Šinvon inspektori rada nisu utvrdili nepravilnosti u vezi 233 prestanka radnog odnosa zaposlenih u januaru 2021. godine, navode iz resornog Ministarstva. U saopštenju dostavljenom Zoni plus navode da je kod 205 zaposlenih istekao ugovor na određeno vreme, a sa 28 zaposlenih je potpisan sporazum o prestanku radnog odnosa.

“U januaru 2021. godine radni odnos je prekinut sa 233 lica, od kojih je kod 205 zaposlenih osnov prestanka radnog odnosa – istek  roka na koji je ugovor o radu na određeno vreme bio zaključen. Sa 28 zaposlenih je potpisan sporazum o prestanku radnog odnosa, a sve u skladu  sa odredbama  Zakona o radu. Rešenja o prestanku radnog odnosa zbog isteka ugovora o radu uručuju se zaposlenima lično. Kadrovska služba poslodavca Šinvon doo Niš je putem SMS poruke obavestila zaposlene  kojima ističe ugovor na određeno vreme da se jave kadrovskoj službi radi preuzimanja dokumentacije i razduženja” – navodi se u saopštenju.

Miodrag Stanković, koalicija Niš, moj grad

Vanrednoj inspekciji u ovoj fabrici prethodila je i konferencija za novinare Miodraga Stankovića iz koalicije “Niš, moj grad”, koji je izjavio da je 188 zaposlenih u toj fabrici dobilo otkaz SMS-om.

Stanković u naknadnom saopštenju  tvrdi da se najavljuju nova otpuštanja u fabrikama Šinvon i Jura I da će ukupno u te dve fabrike bez posla ostati čak 450 radnika. Po njemu, diskutabilno je i sklapanje  i raskidanje ugovora na određeno vreme, na osnovu povećanog i smanjenog obima posla, jer je to, kako kaže, matrica u stranim kompanijama za zapošljavanje i otpuštanje radnika.

Inače, prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da su u Šinvonu 3. februara  bile zaposlene 742 osobe, 341 na neodređeno vreme i 401 na određeno vreme.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com