TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET Udarne VESTI

POGINUO JEVGENIJ PRIGOŽIN – SRUŠIO SE AVION U RUSIJI, 10 MRTVIH

(Prigozhin Press Service via AP, File)

Šef ruske paravojne grupe “Vagner” Jevgenij Prigožin poginuo je danas nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj i navela da je pokrenuta istraga.

(Sergei Ilnitsky/Pool via AP, File)

Postao je poznat svetskoj javnosti nakon uloge njegove plaćeničke grupe u ratu u Ukrajini, ali i neuspele pobune kada je pokrenuo tzv. Marš na Moskvu nakon koje je otišao u Belorusiju.

Na snimku na internetu očigledno se vidi kako mali mlaznjak, koji je navodno leteo iz Moskve za Sankt Peterburg, vuče oblak dima pre nego što je udario u zemlju i izbio u plamen.

Medijski kanali povezani sa Vagnerom brzo su sugerisali da je ruska protivvazdušna raketa oborila avion. Poginulo je svih 10 osoba u avionu, a već je javljeno da je nađeno osam tela.

Međutim, drugi izvori bliski Prigožinu kažu da, iako je avion “Embraer Legacy” pripadao njemu, on obično leteo drugim avionom.

Vodeći istraživački novinar o ruskim temama Hristo Grozev pre samo 10 dana dao je izjavu u kojoj je precizirao da će u roku od šest meseci ili Prigožin biti mrtav ili će se desiti još jedan državni udar.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com