PSSS: 30 POLJOPRIVREDNIKA DNEVNO DOĐE PO SVOJ ID BROJ (VIDEO)

PSSS: 30 POLJOPRIVREDNIKA DNEVNO DOĐE PO SVOJ ID BROJ (VIDEO)

Od petka tridesetak poljoprivrednika dnevno dođe po svoj ID broj u Poljoprivrednu savetodavno stručnu službu u Nišu. Očekuje se da do kraja procesa digitalizacije poljoprivrednih gazdinstava koji je krenuo u januaru, više od 16.000 domaćinstava na teritoriji Niša pređe na E-agrar. Do sada je na teritoriji Srbije 236.000 domaćinstava dobilo svoj ID broj, a u Nišu oko hiljadu.

Ova slika najbolje potvrđuje koliko je interesovanje poljoprivrednika za upis u E-agrar. Svakodnevno nekoliko desetina njih dođe u nišku Poljoprivredno savetodavno-stručnu službu po svoj ID broj i uputstvo kako da koriste aplikaciju e-agrar. Ipak, mišljenja su podeljena kada je u pitanju sama procedura i rukovanje aplikacijom.

Svetolik Stefanović, poljoprivrednik


Biće lakše. Ja sad dolazim ovde i više nema dolaženja, onda sve ide preko telefona, kaže poljoprivrednik Svetolik Stefanović.

 

Iz PSSS Niš kažu da poljoprivrednici dolaze u velikom broju poslednjih par dana, i sa različitim pitanjima.


Oko tridesetak dnevno ljudi dođe, i tu su pitanja od toga kako će da se snađu do pitanja kada će biti subvencije, kaže Saša Stanković iz PSSS Niš.

 

 

Za dva meseca više od 200.000 poljoprivrednika u Srbiji digitalizovalo je svoje gazdinstvo. Subvencije, do kojih sada poljoprivrednici neće moći bez E-agrara, povećane su, pogotovo u mlečnom govedarstvu. Pored mlečnog govedarstva i u svinjogojstvu su povećane subvencije, pa će tako od sada svi koji čuvaju svinje po grlu dobiti 18 umesto doskorašnjih 15.000 dinara, a za uzgoj nazimica umesto 18, 22.000 dinara, kaže Tanasković. Uputstva za unošenje podataka u eRPG – erpg.eagrar.gov.rs možete pogledati u na sajtu ministarstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com