PUTIN: EVROPA DA ZAHVALI ERDOGANU ZA ISPORUKE GASA

PUTIN: EVROPA DA ZAHVALI ERDOGANU ZA ISPORUKE GASA

Ruska vojska oslobodila je stratešku tačku, selo Peski, u blizini Donjecka, saopštile su danas vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).Kako prenosi Sputnjik, ovo selo smatra se jednim od najutvrđenijih ukrajinskih pozicija u Donbasu.Istovremeno, oružane snage Ukrajine povlače se s područja Avdejevke i Artjomovska odnosno Bahmuta, saopštio je zamenik načelnika Glavne operativne uprave ukrajinskog Generalštaba Aleksej Gromov. Prema njegovim rečima, u području Artjomovska, ukrajinska vojska je morala da napusti selo Semigorje i da pređe u odbranu na istoku Kodemija. Pored toga, ukrajinska vojska je napustila rudnik Butovka, a položaji su im trenutno na jugu Avdejevke.
Najmanje deset osoba je povređeno u ruskom grantiranju grada Nikolajeva na jugu Ukrajine, saopštio je načelnik Nikolajevske oblasti Vitalij KiM.

Gasovod “Turski tok” radi bez prekida i evropski partneri moraju da budu zahvalni Turskoj na tome, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin na početku sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Sočiju. Ruski predsednik zahvalio je Erdoganu na naporima, koje je uložio da bi se rešilo pitanje isporuka žita iz Ukrajine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.