Utakmicama 29. kola nastavlja se fudbalska Superliga Srbije nakon dvonedeljne pauze, a niški Radnički u petak od 17 časova gostuje Mladosti iz Lučana.

Radnički je deveti na tabeli sa 38 bodova, a Mladost je na 14. Poziciji sa pet bodova manje. U prvom delu sezone ovi timovi su na Čairu odigrali nerešeno 1:1.

Šef stručnog štaba Radničkog Vladimir Gaćinović optimista je pred neugodno gostovanje, iako još jednom neće moći da na teren pošalje najjači sastav.

Bićemo veoma oslabljeni, pošto zbog povreda neće igrati Nikola Stevanović, Dušan Pantelić i Filip Marković. Oni su veoma bitni igrači za našu igru i sistem, ali koga nema bez njega se može i mora. Imamo kvalitetan roster i verujem da će njihove zamene ispuniti očekivanja. Pred nama je težak i fizički zahtevan meč. Mladost mi je nekako najsličnija nama prema načinu igre. U pitanju je tim prepun isksusnih internacionalaca i prekaljenih superligaških fudbalera i moraćemo da budemo na maksimumu ukoliko želimo da ostvarimo povoljan rezultat. Dobro smo radili tokom ove pauze i očekujem da budemo na potrebnom nivou. Trebaće nam naravno i malo sreće, a s obzirom na to da u poslednje vreme nismo njeni miljenici, sada se nadam da će nam se malo vratiti u Lučanima. U svakom slučaju znamo šta nam je činiti. Imamo plan, idemo tamo da se nadigravamo i na pobedu i verujem se da ćemo uspeti- rekao je Gaćinović.