недеља, јул 14

REŠILI DA OSTANU NA SELU: FILIPOVIĆI ISKORISTILI SUBVENCIJE DA KUPE KUĆU (VIDEO)

0
37

Nema raja bez rodnoga kraja! – to je i životna filozofija Slobodana Filipovića iz Negosavlja kod Medveđe. Filipovići su jedini na teritoriji te opštine iskoristili subvencije Ministarstva za brigu o selu i kupili kuću. Bez obzira na sve blagodeti većih sredina, odlučili su da ostanu da žive i rade u svom rodnom mestu.

Slobodan Filipović iz Negosavlja ima 30 godina i ceo život živi u tom selu nadomak Medveđe. Nedavno je odlučio da tu i ostane sa suprugom i novorođenčetom. Slobodan ili kako ga komšije zovu Boba, za ovaj potez se kaže odlučio, jer selo sa sobom nosi posebnu lepotu.

 – Da nije bilo ovog projekta sigurno ne bih mogao sam da kupim kuću, ipak sa jednom platom to nije moguće.

 

 

 

Ipak, ne bi sve bilo tako idlično da nije bilo subvencija Ministarstva za brigu o selu. I Opština Medveđa ima dodatne podsticajne mere pronatalitetne politike, ali mladi kao da su nezainteresovani. O tome govori i podatak da su Filipovići jedina porodica koja je kupila kuću uz pomoć subvencija Ministarstva. Filipovići su svetli primer da uz mnogo volje i malo pomoći sve može. Prema podacima popisa iz 2011. u Negosavlju živi oko 400 ljudi, prosečne starosti 37,9 godina.


Leave a reply