“SA MOCARTOM NA KRILIMA MUZIKE” (VIDEO)

“SA MOCARTOM NA KRILIMA MUZIKE” (VIDEO)

Nakon Beograda i Loznice humanitarni karavan “ Sa Mocartom na krilima muzike i u Nišu. Pijanista Stefan Đoković je u Niškom simfonijskom orkestru izveo dela Franca Šuberta, Frederika Šopena, Franca Lista i premijerno za nišku publiku svoju kompoziciju “Uspavanka za Luku”. Na sceni mu se pridružila i operska primadona Jadranka Jovanović, kao specijalna gošća. Uspeli su i ovog puta da probude humanost i dotaknu publiku.

Ideja ovog projekta je popularizacija klasične muzike u Srbiji za koju ja smatram da nije na zavidnom nivou. Ovim putem dajem neki moj mali udeo u tome da se široj publici približi klasična muzika, jer upravo ti ljudi koji prvi put dođu na koncert odlaze sa najvećim utiscima i rado se ponovo vraćaju, kaže Stefan Đoković.

 Odmah sam se odazvala kada me je Stefan pozvao da budem njegov gost. Mi smo nastupili baš ovde u Nišu pre pet godina sa Niškim simfonijskim orkestrom. Ja imam utisak da se poslednjih desetak godina kaslična muzika postala iskrena potreba velikog broja ljudi, kaže Jadranka Jovanović. 

Planirano je da humanitarni karavan “Sa Mocartom na krilima muzike”, koji je pod pokroviteljstvom Tamare Vučić, poseti ukupno 12 gradova širom Srbije. Kompletan prihod od kupljenih ulaznica donira se ustanovama kulture u kojima se koncerti održavaju.

Na koncertu je trinaestogodišnjoj Loli Veljković uručena nagrada za izuzetnog mladog muzičara. Pohađa nišku Muzičku školu, a klasičnom muzikom se bavi čak devet godina. Učestvovala je na mnogim takmičenjima.

Ideja je da svi muzičari koji dobiju nagradu na koncertima zajedno nastupe krajem godine. Nakon Niša, koncert se održava u Valjevu, 10. aprila. Potom su na redu Kragujevac, Kraljevo, Zaječar, Vrnjačka Banja, Subotica, Čačak i Novi Sad.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com