TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

SARADNJA NIŠA I OPŠTINE PLJEVLJA (VIDEO)

Kako zadržati mlade? Kako obezbediti nova radna mesta? To su pitanja koja muče gotovo sve gradove regiona. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik crnogorske opštine Pljevlja, gde živi većinsko srpsko stanovništvo, razgovarali su upravo o tome, ali i o daljoj saradnji ta dva grada.

Mi Pljevljaci smatramo da nema nikakve razlike između Srba u Budvi, Nevesinju, Pljevljima, Novoj Varoši, Nišu, Orahovcu, Skoplju, tamo gde žive srpski narodi. Imao sam izuzetno dobar i koristan razgvor sa gradonačelnicom Niša. Pričali smo o gradu Nišu, njegovoj isotriji, infrastrukturi i posebno me raduje koliko se Niš razvio poslednjih deset godina privredno, kulturno, ekonomski, kaže predsednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš. 

 

Srbin je Srbin, bez obzira na to gde živi. Jako mi je drago što sam imala priliku da se sretnem sa predsednikom Opštine Pljevlja, u kojoj živi veliki broj ljudi koji se izjašnjava kao Srbi i imali smo prilike da razgovaramo o budućoj saradnji. Dakle, najpre kao dobar domaćin, a potom i mogućnost da razgovaram sa Srbima koji žive u Hrvatskoj. To je prava prilika da bolje upotnaju naš grad, već I prilike koje već vladaju u našem gradu. Na čemu radimo, na čemu se zasniva naša politika, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Predsednik Opštine Pljevlja kaže da se u poslednje dve godine Pljevlja intenzivno razvijaju, a budžet je oko 27 miliona evra.

Ipak, Vraneš kaže da imaju veliki problem sa iseljavanjem stanovništva poslednjih 30 godina. Pljevlja su pre 40 godina imala blizu 50 hiljada stanovnika, a sada oko 25.000.  

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com