TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne VESTI

SMIRUJE SE NABUJALA TOPLICA U ŠARLINCU (VIDEO)

Doljevačko selo Šarlinac ponovo je bilo glavna meta nabujale Toplice. Poplavljeno je 17 domaćinstava, evakuisano tridesetak ljudi, i pretrpljena materijalna šteta. Ipak, mnogo gori scenario je sprečen zahvaljujući pravovremenim reakcijama nadležnih službi opštine Doljevac, ocenjuje predsednik opštine Goran Ljubić.

Iako kiša ne pada od subote popodne i voda se polako povlači, u dvorištu Jovice Mičića iz Šarlinca zatekli smo tešku sliku. Poplavljeni plastenici, mehanizacija, i pričinjena šteta od minimum 1.500 evra. Mičić kaže da postoji bojazan da će dok se tok reke Toplice ne reši, poplave svake godine ponavljati.

Goran Ljubić predsednik opštine Doljevac


Toplica sve dok se ne ispravi prema Doljevcu da ide pravo uvek će ovde poplave da budu, kaže Jovica Mičić meštanin Šarlinca.


Meštanima Šarlinca nije prvi put da se nađu na udaru nabujale Toplice.
Pucanje odbrambenog zida od Toplice, dodatno je otežalo odbranu od poplava kaže predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić.

 

Ovo što se desilo, najmanje je što je moglo da se desi. Imali smo problem kada je pukao bedem pa nam je to malo otežalo posao, ali smo pravovremeno reagovali i sprečili veće štete, kaže Ljubić.

 

Blagovremena intervencija, kaže Ljubić, sprečila je mnogo veće posledice. Ipak, tridesetak ljudi je evakuisano iz Šarlinca i Šainovca. Nivo reke Toplice je od petka bio u stagnaciji na 4,1 metar, a od juče je u opadanju kažu nadležni.

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com