TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

“SUPER TRNAVAC” – I SELO IMA SVOJ ČASOPIS(VIDEO)

Zanimljive priče iz Donje Trnave i okolnih sela, ali i iz dijaspore, od sada možete čitati i u časopisu “Super Trnavac”. To je prvi seoski časopis, u planu je da godišnje izađu četiri broja, a rezultat je truda dvoje mladih aktivista, sada i novinara – Teodore Perić i Saše Stojiljkovića.

U eri modernih tehnologija, kada primat uzimaju portal, fejsbuk stranice i druge društvene mreže, u ovom selu časopis se štampa i možete ga uzeti u ruke, prelistati, pročitati, sačuvati…

Različite teme su dotakle različitu publiku. Na primer, Trnavac u dijaspori – činjenica je da je to osoba iz našeg sela, osoba sa kojom smo odrasli, sa kojom smo se družili. Ljudima je nedostajalo da čuju kako ta osoba živi I da li će se vratiti. Za deo o turnirima ljudi su se povezali na nekom emocionalnom nivou i prisetili se kako je bilo njima kada su oni odrastali na tim turnirima. Kako još traje turnir u noćnom fudbalu, ta energija se ponovo oseća, tamo baš, na tom mestu, rekla je Teodora Perić za Zonu plus.

Kažu da su u Trnavi najponosniji na to što su prošle godine oživeli fudbalski klub. Upravo je to nedeljom okupilo meštane na jednom mestu. I motivisalo na dalji aktivizam. Danas se kaže aktivizam, a nekad se to zvalo društveno koristan rad –važno je doprineti boljitku svoje zajednice, podseća Verica Tončev, koja je ove godine izabrana za “super Trnavku” – i to drugi put.

Verica Tončev

Dobijala sam i ranije pohvalnice, ali ova nagrada ima specifičnost jer je dodeljena od te dece koja su shvatila da taj rad vredi, da niko neće ništa da vam donese ako sami ne pokrenete akciju da nešto uradite za svoje mesto, svoju sredinu, svoje potomstvo, za lepotu mesta gde živite, kaže ova “super Trnavka”.

Časopis nije jednostavno štampati, mnoge teškoće su tek isplivale kada su se upustili u ovaj poduhvat.

Zapravo smo tek sad shvatili koja je cena štampe, uz osmeh kaže Teodora.

Štampu prvog broja pomogao je sponzor, lokalna knjigovodstvena agencija.

Novac koji zarade prodajom časopisa, koji ima i online izdanje, uložiće u novi broj. Plan je da “Super Trnavac” izlazi četiri puta godišnje.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com