U NIŠKOJ TVRĐAVI VAŽNE LEKCIJE O OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE (VIDEO)

U NIŠKOJ TVRĐAVI VAŽNE LEKCIJE O OČUVANJU ŽIVOTNE SREDINE (VIDEO)

Ako se deca od malih nogu nauče da poštuju i brinu o svetu u kojem živimo oni će doprineti da se taj svet sačuva i za buduće generacije. Drugim rečima, zalagaće se za zaštitu prirode i očuvanju tradicije u gradu u kojem žive. To poručuju članovi niških udruženja penzionisanih pripadnika vojske i vojnih veterana i invalida koji su u saradnji sa Gradskom opštinom Crveni Krst organizovali ekološke i kulturne radionice za decu u Tvrđavi.

Kako bi deca jednog dana postala deo zajednice koja brine o životnoj sredini potrebno je da istražuju prirodu koja ih okružuje i vežu se za nju. Deca uče na primerima, zato odrasli treba da im brigom o životnoj sredini, stavovima i ponašanjem pomognu da na pravilan način reaguju na svet oko sebe. Ove radionice podržavaju Opština Crveni Krst i Grad Niš.

Manifestaciju u Tvrđavi o očuvanju narodne tradicije i edukaciji zaštite životne sredine sprovode Udruženje penzionisanih pripadnika vosjke i vojnih veterana Srbije, kao i Udruženje ratnih i vojnih invalida u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com