UHAPŠEN UPRAVNIK NIŠKOG ZATVORA

UHAPŠEN UPRAVNIK NIŠKOG ZATVORA

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode tri lica: D. P. (upravnik KPZ Niš), S. M. (vaspitač KPZ Niš) i H.J, zbog postojanja osnova sumnje da su kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe u toku 2021. godine izvršili krivično dela primanje mita iz člana 367 KZ i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 KZ, navodi se u saopštenju koje je Zoni plus dostavilo Tužilaštvo.  Takođe, krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. (osuđenika KPZ Niš), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita iz člana 368 stav 1 KZ.
Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra. Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta (osuđenika-davaoca mita).
Pretresi su u toku.
Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com