TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika Udarne VESTI

VUČIĆ: ISKLJUČIVO SRBI UGROŽENI NA KIM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom da ćemo se u budućnosti truditi da imamo najbolju moguću komunikaciju sa NATO, kao i da je upoznao Stoltenberga da su isključivo Srbi ugroženi na KiM i da je u poslednjih godinu dana 13 odsto Srba napustilo sever KiM zbog maltretiranja i pritisaka prištinskog režima. Stoltenberg je izjavio  da odgovorni za zločine moraju da odgovaraju, ali da Kfor nije organ koji sprovodi zakon.

“Razgovarali smo o svim važnim pitanjima više od jednog i po sata i i za nas je važno, što je rekao Stoltenberg i što mogu da potvrdim, saradnja sa NATO i Kforom u nadi da ćemo koliko toliko osigurati bezbednost za srpski narod na KiM”, rekao je Vučić.

I kada Stoltenberg kaže da Kfor osigurava mir i sigurnost za sve zajednice na KiM – nije bilo potrebe da osigurava mir i sigurnost za bilo koga drugog, osim za Srbe, koji su jedino ugroženi ili bili napadani, naveo je Vučić.

Istakao je da su isključivo Srbi bili napadani od 2001. a naročito otkada je na vlasti Aljbin Kurti.

“Upoznao sam Stoltenberga sa činjenicom da je nepunih 13 odsto Srba napusilo sever KiM u poslednjih samo godinu dana zbog ogromnog pritiska, hapšenja, maltretiranja i pretnji koje dolaze od prištinskog režima”, rekao je Vučić.

Predsednik je zapitao – ako to nije nasilje, šta je onda nasilje.

“Ako to nije nasilje, a znam, i ovde ne govorimo o NATO, već pričamo o takozvanom kolektivnom zapadu, ako to nije nasilje, onda ne znam šta je nasilje”, naveo je Vučić.

Dodao je da zna da zapad samo interesuje slučaj u “Banjskoj” i pre toga “Zvečan” odnosno tuča koja je izbila sa pripadnicima Kfora kada su oni krenuli napred da pokušaju da sačuvaju vozila specijalne policije Prištine.

“Moram da kažem da imamo drugačije viđenje onoga što se dogodilo, ali da dobro razumemo šta su zahtevi zapada i šta su zahtevi NATO-a. Mi ćemo i u budućnosti se truditi da imamo najbolju moguću komunikaciju sa NATO”, dodao je Vučić.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com