TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

U POTRAZI ZA NOVOGODIŠNJIM PROSLAVAMA I PUTOVANJIMA

Iako interesovanje za novogodišnja putovanja još nisu u jeku, dosta Nišlija se raspituje za cene aranžmana u najluđoj noći u zemljama u okruženju, kažu turizmolozi. Ističu da su rano rezervisani aranžmani jefitniji i da su za Crni petak planirani dodatni popusti.

Nišlije se uglavnom odlučuju za doček na velikim gradskim trgovima i restoranima u Grčkoj, Rumuniji i Turskoj ili za produženi vikend u hotelima na planinimama i banjama.

Oni koji ostaju u gradu, nadaju se javnom dočeku Nove godine na Trgu kralja Milana, i većina naših sagovornika rekla je da bi voleli bi da nastupe narodnjaci.

Zoran Jović iz Niša svake godine sa svojom suprugom slavi doček Nove godine. Kaže da još nije odlučio gde će proslaviti najluđu noć i da se za sada u niškim turističkim agencijama raspituje za višednevne aranžmane.

Svake godine sa suprugom slavim doček u restoranu, ali u njima je sve više mladih i sada tražimo nešto drugačije, recimo Temišvar a razmišljamo i o Sarajevu”, kaže Jović.

U niškim turističkim agencijama kažu da interesovanje za doček i zimska putovanja još nije u punom jeku, ali da su rane rezervacije jefitnije i da su za Crni petak planirani dodatni popusti.

Miljana Perović, Euroturs

Prošle godine je hit bio Beč a ove se najviše intersovanja imamo za Grču, za Atinu”, kaže Miljana Perović iz turističke agencije “Euroturs”.

Za putovanje i doček Nove godine u zemljama u okruženju za dve noći treba izdvojiti od 80 do 100 evra, za tri noći od 130 do 220 evra po osobi. Aranžman predviđa autobuski prevoz sa vodičem i smeštaj u hotelu, dok je proslava u restoranu stvar izbora i dodatni trošak.

Većina niških restorana još nije izašla sa ponudom za doček Nove godine, a oni koji jesu računaju na goste sa strane, uglavnom iz Bugarske koji godinama dolaze u Niš za novogodišnje praznike. Cena proslave za najluđu noć u niškim ugostiteljskim objektima koštaće od 70 do 80 evra po osobi, kažu u Udruženju ugostitelja Niša

Ukrašavanje niških ulica još nije počelo, a novogodišnje svetiljke se kao i svake godine očekuju sredinom decembra. Oni koji ostaju u gradu, nadaju se javnoj proslavi na Trgu kralja Milana i daju različite predloge kog pevača bi voleli da vide na nastupu u novogodišnjoj noći.

“Mogao bi neki narodni pevač, npr: Ceca ili Zorica Brunclik”, kaže jedan Nišlija.

Iz Udruženja turističkih vodiča kažu da se i ove godine u Nišu očekuje najveći broj stranih gostiju iz Bugarske koji su već rezervisali restorane u kojima su bili prethodnih godina. Turističke agencije su spremne i za njih.

Očekujemo najveći broj turista iz Bugarske, ali i iz Makedonije koji se kod nas interesuju za doček u restoranima, ali i za obilazak grada”, kažu u turističkoj agenciji.

Prošle godine je početkom decembra oko 70.000 stranaca već rezervisalo smeštaj za 31. decembar u Srbiji, a najviše ih je bilo u Beogradu, Novom Sadu, zatim na Zlatiboru, Kopaoniku i u Vrnjačkoj Banji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com