субота, јул 13

VUČIĆ: SRBIJA I CRNA GORA IMAĆE VELIKI NAPREDAK U ODNOSIMA

1
27

Predsednik Srbije Aleksndar Vucić rekao je da je sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem imao dobre i korisne razgovore o različitim pitanjima i izrazio uverenje da će Srbija i Crna Gora izgraditi veliki napredak u budućim međusobnim odnosima. Vučić je u vili Bokeljka ugostio na ručku crnogorskog premijera i rekao da je ovo početak jedne uspešne saradnje.

Crnogorski premijer pozvao je Vučića da poseti tu zemlju, kao i građane Srbije da letuju u Crnoj Gori.

Govorili smo o našim političkim i bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradanji, investicijama, ulaganjima. Govorili smo o poljoprivredi, snabdevanju hranom, energetskim bilansima i kako da jedni drugima pomognemo na jesen i predstojeću zimu, rekao je Vučić.

On je istakao da su razgovarali i o važnim političkim pitanjima.

„Čini mi se da smo neka velika politička pitanja, koja su nas nekada razdvajala, a o kojima smo danas govorili, uspeli na konkretan način i da razrešimo“, rekao je Vučić.

On je zahvalio Abazoviću na poseti i ocenio da je ovo početak uspešne saradnje kroz dobro upoznavanje ministara obe vlade i da time može da dođe do još bolje i konkretnije saradnje u budućnosti.

„Verujem da ćemo izgraditi veliki napredak u odnosima“, poručio je Vučić.

Abazović pozvao Vučića da poseti CG i građane na letovanje

Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru, poručio je Abazović posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem Zahvalio je Vučiću na, kako je rekao, toploj dobrodošlici i konstruktivnom sastanku, na kome je najviše reči bilo o reginalnoj saradnji.

„Verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje dve zemlje, a naročito kada je u pitanju infrastruktura i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili jutros na sastanku i potvrdili sa predsednikom“, rekao je Abazović.

Kaže da je na njegov upit predsednik Vučić uspeo da reši još jedno važno pitanje značajno za građane CG, a naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini.

Vučić je, preneo je Abazović, zamolio ministra unutrašnjih poslova da se izmeni dosadašnja praksa koja je postojala zbog različitih stvari, i da će od 1. jula svi građani CG, među kojima su i političari, poslanici, predstavnici vlade, moći kako to i dolikuje da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija. Abazović je istakao da je i to pitanje rešeno u dobrom duhu, kao i da i ostala pitanja mogu da se realizuju.

Kada je reč o regionalnoj saradnji, verujem da ćemo od jeseni imati i konkretne vidove saradnje dve države. U svakom slučaju, nastavljaju se lepe i pozitivne vibracije tokom posete Srbiji i verujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo rešiti. Za neka je potrebno vreme, rekao je Abazović.

Zahvalio je Vučiću na gostoprimstvu i istakao da se nastavlja intenzivna saradnja dve države.

Leave a reply