TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo region i Srbija Udarne

VULIN: VOJSKA SRBIJE POMAŽE U SJENICI, TUTINU, NOVOM PAZARU (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je u Sjenici pripadnike Uprave za vojno zdravstvo i jedinica ABHO Vojske Srbije koji su angažovani u tom gradu na pomoći u borbi protiv virusa Kovid 19. Kako je istakao, Vojska Srbije je dala svoj maksimum da pomogne građanima Sjenice – obezbeđeno je prijemno odeljenje u šatoru, radi se dezinfekcija grada, u toku dana biće završeno i odgovarajuće odeljenje koje će biti pretvoreno u kovid bolnicu.

– Doveli smo lekare, da se bolnici i kadrovski pomogne. Ima dovoljno lekova, sanitetskog materijala, zaštitne opreme – ima dovoljno svega što je potrebno. Sada je ključ uraditi dobru organizaciju, razdvojiti kovid od nekovid pacijenata, pomoći da se lekari, sestre i medicinsko osoblje u Sjenici malo odmori, da uradimo dezinfekciju. Ono što je najvažnije je da ljudi znaju da država brine, da vojska brine i da ćemo mi biti ovde dokle god je potrebno. Dokle god bude pretila opasnost od zaraze, Vojska Srbije će biti tu da pomogne i Sjenici i Tutinu i Novom Pazaru. Sve što je potrebno vojska je tu da obezbedi, mi smo tu da pomognemo svakom građaninu ove zemlje i da učinimo da se svako oseća i dobro i bezbedno, naravno i da bude što više zdravih – poručio je ministar odbrane.

Predsednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović istakao je da su danas stigli lekari koji su bili preko potrebni, jer bolnica u Sjenici ima sve što je potrebno od medicinskih sredstava i sredstava za dezinfekciju, ali je medicinsko osoblje koje tu radi na ivici snage.

Kako je istakao zamenik komandanta vojne bolnice u Novom Pazaru potpukovnik dr Petar Ristić, vojni lekari su u Sjenicu došli da pomognu koliko god mogu.
On je posebno naglasio veoma dobru saradnju sa kolegama lekarima u Sjenici i da su naišli na veoma dobro prihvatanje od strane građana Sjenice, izražavajući uverenje da će dodeljeni zadatak biti uspešno izvršen.

Prema rečima zamenika direktora Doma zdravlja u Sjenici dr Fuada Ćatovića, do sada je pregledano oko 2.000 pacijenata.
Obilasku su prisustvovali načelnik Uprave za vojno zdravstvo general-major dr Uglješa Jovičić i predstavnici lokalne samouprave.

 


WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com