ZONA PLUS SA NOĆNOM SMENOM HITNE POMOĆI U NIŠU  (VIDEO)

ZONA PLUS SA NOĆNOM SMENOM HITNE POMOĆI U NIŠU (VIDEO)

Telefoni hitne pomoći u Nišu u proseku zazvone 500 puta dnevno. Tokom vanrednog stanja primali su čak 900 poziva dnevno. Imaju i precizan podatak – od 16. marta do 5. maja 2020. godine prevezli su čak 3.640 kovid pacijenata. Sada je situacija daleko lakša, ali je i dalje povećan broj transporta sa ekipama, a zaposleni provode i veći broj sati u zaštitnim skafanderima nego prošle godine. Zona plus bila je na licu mesta, sa ekipama noćne smene hitne pomoći.

 

 

 

 

 

dr Maja Stojanović, načelnik treće smene Hitne pomoći Niš

Bude ponekad neprijatnosti u vezi kovid pacijenata, jer nam ne kažu punu istinu. Sada smo se i mi naučili pa nosimo mantile, posebnu opremu, dodatnu opremu, ali to zahteva da, kada ekipa završi sa pacijentom kod koga se sumnja da je kovid ili jeste kovid pozitivan, moramo da se vratimo da se dezinfikujemo da bismo ušli u redovan rad. Zato apelujem na sve da nam kažu istinu – da li imaju pozitivne ljude u kući u izolaciji, da li je neko bolestan, kaže načelnik treće smene Hitne pomoći Niš Maja Stojanović.

Stevan Jocić je prevezao 1283 pacijenta, mini b

Stevan Jocić, vozač Hitne pomoći Niš

usom koji su dobili iz Opštine Gadžin Han. To su, kako nam je objasnio, bili pacijenti pokretni ali pozitivni na kovid. Vozio ih je u privremenu kovid bolnicu u hali Čair i u Studentski dom kod Medicinskog fakulteta, koji je takođe jedan period bio u kovid sistemu.

 

Kažu, brzo su se prilagodili radu pod novim uslovima pod punom zaštitnom opremom.

 

 

Medicinska sestra i dispečer Hitne pomoći Niš Tanja Stanić

“Možda je malo napornije ali mi volimo svoj posao. Podjednako dobro plivamo i kad je situacija loša” – kaže medicinska sestra i dispečer Hitne pomoći Niš  Tanja Stanić.

 

 

 

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com