NOVI TRENIŽNI CENTAR PRI SRPSKO-RUSKO HUMANITARNOM CENTRU

NOVI TRENIŽNI CENTAR PRI SRPSKO-RUSKO HUMANITARNOM CENTRU

Grad Niš je preneo parcelu Srpsko-ruskom humanitarnom centru kako bi se pored ovog regionalnog mesta za obuku u reagovanju u vanrednim situacijama izgradio dodatni trenažni prostor po najsavremenijim standardima, najavio je direktor Srpsko-ruskog centra, Bojan Kostić.

Njemu je, kao i ruskom kodirektoru Jevgenjinu Filatovu povodom 10 godina rada i postojanja humanitarnog centra, predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović uručio povelju.

Srpsko-ruski humaitarni centar postoji i radi u Nišu već 10 godina. Samo tokom prošle godine kroz ovaj centar obuku je prošlo 1000 ljudi.

To znači da se kontinuirano radi na obuci za reagovanje u vanrednim situacijama koja je i osnovna misija ovog centra. I ubuduće će raditi na kvalitetu obuka radnika civilne odbrane, vatrogasaca i spasilaca, ali i na edukaciji o delovanjima u prirodnim i tehničkim nesrećama i katastrofama na teriotriji Srbije.

S obzirom na to da je ovaj centar na području Opštine Crveni Krst, rukovodstvo je direktorima dodelio povelju povodom decenije uspešne saradanje.

Najveće akcije spasavanja ljudi koji su zbog snega i leda bili od janura do marta prošle godine odsečeni od sveta ogledale su se u dopremanju agregata Srpsko – ruskog humanitarnog centra do kuća koje su bile bez struje, u Medveđi, Lebanu, Svrljigu i leskovačkim selima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com