TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Kultura VESTI

Urban fest u sali Pozorišta lutaka zbog najavljene kiše

Pet dana, deset predstava i devet pozorišta iz različitih krajeva Balkana – to očekuje nišku publiku na ovogodišnjem festivalu “Urban fest , koji će se održati od 1. do 5. septembra, i to ne na otvorenom kako je prvobitno najavljeno već u sali Pozorišta lutaka, zbog najavljenog lošeg vremena. Za svaku predstavu biće na raspolaganju sto karata koje gledaoci mogu da preuzmu na ulazu, pred sam početak predstave.

Međunarodni studentski pozorišni festival, koji se ove godine održava po 17. put, osim iz Srbije, ugostiće pozorišne ansamble iz Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Po tradiciji, publika će svake večeri gledati po dve predstave – od 20.30 i 22.00 sata. Festival će otvoriti predstava „Ona i on”, Kulturnog centra „Radoje Domanović” iz Rače, a potom je scena rezervisana za „Serbus – Evropeikus”.

Na programu druge festivalske večeri, 2. septembra, su predstave „Policajci”, Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej I „Prosidba”, Fakulteta dramskih umetnosti Skoplje.

Naredne večeri. 3. septembra igraće se predstave „Na površini” – Teatar 011 iz Beograda I „Miris života unazad” po motivima romana „Život je pred tobom”, koju izvode glumci Akademskog poozrišta SKC Niš.

U subotu, 4. septembra na repertoaru je komad „Laža i paralaža” ( Teatar “Vožd”, Mišar-Šabac), zatim „Prosjačka opera” Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini.

Poslednje festivalske večeri, 5. septembra publika će moći da pogleda predstavu „Hameln” Akademskog pozorišta SKC Kragujevac. Festival zatvara komad “Draga naša Jelena” Akademije umetnosti u Banja Luci.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com