TURČIN JURIO 233 km/h NA AUTO-PUTU, A NEMA DOZVOLU!

TURČIN JURIO 233 km/h NA AUTO-PUTU, A NEMA DOZVOLU!

Turčin, vozač volksvagena arteon koji je vozio brzinom većom za 100 km/h od dozvoljene, presretnut je i zaustavljen oko 13.40 sati na auto-putu Beograd – Niš, kod Ćuprije, saopštila je policija. Tamo gde je ograničenje 130 kilometara na čas, turski državljanin vozio je brzinom od 232,7 kilometara na čas.

Kao šlag na tortu, ustanovljeno je da uopšte nema vozačku dozvolu!

Vozač je, po skraćenom postupku, priveden sudiji za prekršaje, saopštava policija.

Inače, ovaj vikend je posebno “kritičan” za gužve na auto-putevima i na granicama. Naime, sa početkom raspusta u nemačkim pokrajinama Bavarska i Baden-Virtenberg kreću gužve zbog velikog broja građana srpskog, ali i turskog porekla koji prolaze Srbiju na putu ka domovini, dok je sa druge strane ovo i prvi talas “povratnika” sa odmora, ka zapadu Evrope.

Zbog toga, vozači su često preumorni, nervozni, pa je potrebna povećana opreznost pri vožnji!

OD SUTRA POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

Uprava saobraćajne policije MUP-a će, u periodu od sutra do utorka, 2. avgusta, na teritoriji cele zemlje sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja, s obzirom da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i zbog činjenice da je od početka meseca 48 učesnika u saobraćaju izgubilo život.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Načelnik Uprave saobraćajne policije PU za grad Beograd Zlatko Belencan rekao je da je MUP u saradnji sa JP Autoputevi Srbije postavio 50 kamera sa unapređenim sistemom.

“MUP sa JP Autoput je postavio kamere na 50 lokacija. Sada prvenstveno za detekciju prosečne brzine i detekciju vezivanja pojasa. Istraživanje govori da se jako mali broj ljudi vezuje na zadnjem sedištu. Prilikom sudara putnik sa zadnjeg sedišta koji nije vezan ugrožava bezbednost putnika na prednjem sedištu i vozača, jer se dešava da preleti napred prilikom udesa. Takođe, na dugačkim deonicama deca se ne transportuju na propisan način, odnosno, ili nisu u sedištu, ili nisu vezana kako je predviđeno. Dečije sedište mora biti pričvršćeno na zadnju klupu, kaiševi moraju da idu po liniji tela”, rekao je Belencan.

On je objasnio i da će se strani državljani koji naprave saobraćajni prekršaj kažnjavati po načelu ubrzanog postupka.

“Po načelu skraćenog postupka, odnosno hitnosti ukoliko sistem vidi stranog vozača da je napravio prekršaj on će biti porocesuiran kod nadležnog teritorijalnog suda. Dakle ako napravi prekršaj u Velikoj Plani ide kod sudije u Veliku Planu. Ukoliko mu se piše prekršajni nalog može da plati kaznu odmah”, kazao je Belencan.

Kada je reč o trenutnom stanju na naplatnoj rampi Vrčin sabraćaj je ovog prepodneva umerenog intenziteta i iz MUP-a apeluju na vozače da budu strpljivi posebno kada je rečo prvacu Beograd – jug zbog radova kod Jagodine.

Takođe, podsetili su da vožnju prilagode datim uslovima na putu, a prvenstveno se odnosi na poštovanje saveta i preporuka za vožnju na visokim temperaturama.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com