уторак, јул 23

U SRBIJI UKUPNO 65 ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM

0
112

U Republici Srbiji je do 8 časova jutros registrovano ukupno 65 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 19 osoba od kojih je 8 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus. U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja. Do sada je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

NA KLINICI U NIŠU LEČI SE ČETVORO SA VIRUSOM COVID-19

Na Klinici za infektivne bolesti KC Niš, trenutno se leči četvoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno da su oboleli od korona virusa COVID-19. U toku jučerašnjeg dana i večeri, zbog nepostojanja simptoma, u dobrom opštem stanju, nakon konsultovanja infektologa sa dežurnim epidemiologom IZJZ i njegove saglasnosti, ali i saglasnosti pacijenata, uz poštovanje svih procedura i algoritama SZO, dva pacijenta otuštena su sa Klinike za infektivne bolesti KC Niš i smeštena su u kućnu izolaciju.

Pacijent koji je primljen na Kliniku za infektivne bolesti 10.03., ima umerene simptome uzrokovane virusom, u stabilnom je stanju i preduzimaju se sve neophodne mere lečenja. Ostali hospitalizovani pacijenti, uglavnom ne pokazuju simptome, ali su i oni pod 24-časovnim monitoringom infektologa niškog Kliničkog centra, kako to propisane mere i algoritmi SZO predviđaju.

I u narednom periodu KC Niš će, svakoga dana, dva puta dnevno, u 8:30 i 18:30, blagovremeno dostavljati informacije o eventualno nastalim promenama, vezanim za korona virus Covid-19.

Leave a reply