уторак, јул 23

VELIKO INTERESOVANJE MLADIH ZA POMOĆ OD 100 EVRA (VIDEO)

0
20

Ministar finansija Siniša Mali

U ponoć je počelo prijavljivanje mladih za drzavnu pomoć od 100 evra. u prvoj minuti se prijavilo 1.370 ljudi. A do 11.00 sati prijavilo se više od 183. 000 njih!

„Ogromno je interesovanje za ovaj vid državne pomoći i mislim da to pokazuje da smo pogodili pravo u metu kad smo izašli sa ovim predlogom da pomognemo sve mlade od navršenih 16 do navršenih 29 godina“, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je naglasio da je država izdvojila ta sredstva za mlade kako bi se smanjile negativne posledice virusa korona, ali i pomoglo građanima da što lakše prebrode težak period.

Istakao je da je preko društvene mreže Instagram dobijao komentare mladih na šta će potrošiti 100 evra i da su njihovi odgovori bili različiti.

„Za plaćanje ispita, kupovinu patika, odeće, obuće, nabavku knjiga“, rekao je Mali.

Mali je podsetio da je tokom 2020. godine država isplatila 100 evra punoletnim građanima, kao i da je prošle godine isplaćeno 30+30+20 evra.

Dodao je u prethodnom periodu na račun penzionera uplaćeno 50 evra, nezaposlenima 60 evra, ljudima koji žive na KiM 200 evra.

 

„Na ovaj način smo uložili ogroman novac, ali nam se taj novac i vratio. Nama je prošle godine stopa rasta ekonomije bila 7.5 odsto, apsolutno smo prvaci i na vrhu smo Evrope kada je stopa rasta ekonomije u pitanju“, kazao je Mali.

Dodao je i da je država uspela da sačuva fabrike, radna mesta i da pokaže koliko su stabilne finansije, te da svako dato obećanje ispuni.

VELIKO INTERESOVANJE U PIROTU: PRIJAVLJIVANJE DO 30.JANUARA, ISPLATA 1,2. I 3.FEBRUARA

Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs , od danas do 30. januara.

Veliko interesovanje mladih je I u Pirotu. A svi koji se prijave do 30.januara, mogu da očekuju uplatu na račun u banci već u prva tri dana februara.

 

 

 

Leave a reply