IZBORNA SKUPŠTINA SNS, VUČIĆ PREDSTAVLJA IZVEŠTAJ O RADU

IZBORNA SKUPŠTINA SNS, VUČIĆ PREDSTAVLJA IZVEŠTAJ O RADU

U Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu, počela je izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj će biti usvojen Izveštaj o radu SNS, programska načela stranke i izabrano rukovodstvo.

Skupštinom predsedava lider SNS Aleksandar Vučić, koji je članovima stranke predstavlja izveštaj o radu. Na početku obraćanja rekao je da će pokušati da realno sumira rezultate koji su postignuti i ukaže na probleme sa kojima se stranka suočavala. Članovi stranke dočekali su predsednika Vučića aplauzom kada je ulazio u halu.

Skupštini stranke, između ostalih, prisustvuju članovi stranke Ana Brnabić, Siniša Mali, Darija Kisić Tepavčević, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Goran Vesić, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Irena Vujović, Miloš Vučevih, Marko Ðurić, Marija Obradović, Aleksandar Šapić, Nebojša Stefanović, Jorgovanka Tabaković, Zoran Ðorđević…

Skupštini prisustvuje 3.690 delegata, od ukupno 4.000.

Skupština SNS održava se iza zatvorenih vrata, a na njoj će, prema dnevnom redu, biti razmatrana i usvojena i politička načela te stranke, koja su u petak predstavili Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Šapić.

Politički program SNS-a, odnosno načela političkog delovanja imaju 10 tačaka koje se odnose na stalno jačanje ukupne društvene stabilnosti Srbije, samostalnost zemlje, vođenje spoljne politike, odnosno politike izgradnje prijateljstva sa susedima i jačanja saradnje u međunarodnoj zajednici. Takođe, načela se odnose i na ekonomiju u fokusu politike SNS, zatim demografski oporavak zemlje, obrazovanje kao temelj ubrzanog napretka i razvoja Srbije, očuvanje srpske kulture, jezika i identiteta, nultu toleranciju prema organizovanom kriminalu i korupciji, čistu i zdravu Srbiju i razvoj kulture političkog dijaloga u društvu.

Zatim je predviđen izbor predsednika, zamenika predsednika i rukovodstva stranke. Više odbora SNS do sada je predložilo da na čelu stranke ostane lider naprednjaka Aleksandar Vučić, pa se očekuje da će Vučić i ostati na čelu stranke. Pristalice SNS ispred hale su istakle transparent na kome piše “Vučić za predsednika”. U poslepodnevnim satima SNS će održati i svečanu akademiju povodom 13 godina od osnivanja stranke.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com