TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

OD ČEGA SE PRAVI NAJBOLJI GULAŠ?

Od čega se pravi najbolji gulaš? I sa koliko vrsti mesa? To su mogli da okuse i saznaju svi koji su došli u Gornju Toponicu, gde je održana druga “Gulašijada”. Radi se o svojevrsnom gastronomskog takmičenju. Pokrovitelji manifestacije su Gradska opština Crveni Krst i opštinska Kancelarija za mlade.

Prošle godine je bilo prvi put, osvojio sam drugo mesto. Ovo je gulaš od svinjskog mesa, junetina je ubačena malo, tu su začini, povrće. Tajnu nećemo da otkrivamo, to je nešto naše. Za dobar gulaš je potrebno da se dobro uprži povrće, zavisi od vrste mesa. Ako spremate gulaš od divljači, to mora da se pripremi pet, šest sati, kaže učesnik iz Paligraca Darko Zdravković Darko Zdravković.

 

Mahom to rade udruženja mladih, to su lovci, ima dosta učesnika iz okolnih sela. Oni se međusobo druže i sami su organizatori. Ja samo probam. Svaki gulaš ima svoj šmek, zavisi od začina, biljaka, mesa, kaže predsednik Saveta građana Gornja Toponica Miroslav Krstić.

Cilj rukovodstva Gradske opštine Crveni Krst, pogotovo kod ovakvih manifestacija, jeste da se naši sugrađani druže, da razmene svoja znanja, iskustva, da ta svoja znanja prenesu sa kolena na koleno. Imamo veliki odziv. Ovakvih manifestacija u toku godine imamo osam. I te kako su prihvaćene od naših sugrađana, kaže predsednik Gradske opštine Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović.

Gradska opština Crveni Krst za ovakve, sportske, kulturne i manifestacije starih zanata izdvojila je sedam miliona i sedam stotina hiljada dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com