OSMACI MOGU DA PRIJAVE IZBORNI PREDMET DO 30. DECEMBRA (VIDEO)

OSMACI MOGU DA PRIJAVE IZBORNI PREDMET DO 30. DECEMBRA (VIDEO)

Učenici osmog razreda mogu do 30. decembra ove godine da se opredele koji će predmet polagati na završnom testu u okviru kombinovanog testa na kraju osmogodišnjeg školovanja. Izmene pravilnika o programu završnog ispita o osnovnom obrazovanju objavljen je u ponedeljak, juče je stupio na snagu.

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić objasnio je da sada učenici imaju mogućnost da umesto pet predmeta, koji su imali ranije, izaberu jedan predmet koji će polagati.

“Predviđeno je da datum prijave bude do 30. decembra tekuće godine. Učenici će moći na dva načina da izaberu treći test, jedan način je odlaskom u školu i popunjavanjem formulara kod odeljesnkog satrešine ili direktora škole, a druga varijanata je elekstronskim putem”, rekao je Pašić.

On je objasnio da izbor trećeg predmeta može da se prijavi elekstronski na portalu “Moja srednja škola” gde će imati mogućnost logovanja i u dogovoru sa roditeljima izabrati određeni predmet.

“U izuzetnim slučajevima, ako se desi, učenici će imati mogućnost da do 1. februara promene prijavu, ako se neko predomisli da promeni predmet, ali to će moći samo odalskom u školu”, rekao je Pašić i dodao da učenici samo jednom mogu da se predomisle i promene treći izborni predmet.

Kako je rekao postoje faze koje su neophodne za realizaciju celog procesa završnog ispita.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com