PETKOVIĆ: KURTI ŽELI DA ISPROVOCIRA RAT(VIDEO)

PETKOVIĆ: KURTI ŽELI DA ISPROVOCIRA RAT(VIDEO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je na severu započela okupacija Aljbina Kurtija i Erdena Atića, koji je takozvani gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice, kao i da Kurti želi da protera srpski narod i najotvorenije iscenira rat.

Petar Petković je na konferenciji za novinare rekao da je simbol okupacije severa Kosova i Metohije “krpa istaknuta na zgradi opštine” u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je danas započela okupacija Aljbina Kurtija i Erdena Atića koji je takozvani gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice, kao i da Kurti želi da protera srpski narod i najotvorenije iscenira rat. On je na konferenciji za novinare rekao da je simbol okupacije krpa istaknuta na zgradi opštine, koja za Srbe to nije i dodao da će ona tu stajati koliko i okupacija i dodao da je u u toku razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

“Vučić je upozorio Lajčaka na sve posledice Kurtijevih provokacija koje mogu da se pretvore u najveću krizu do sada. Da svojim delovanjem Priština želi da protera srpski narod sa KiM i da žele najotvorenije da isprovociraju rat”, naveo je Petković.

Dodao je da je polaganjem zakletve Erdena Atića u opštini Severna Mitrovica danas i zvanično započela “okupacija severa KiM koju sprovodi premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti” i kako je rekao “njegov okupacioni gaulajter” koji je preuzeo dužnost tzv. gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

“A simbol te okupacije je i ta krpa koju su istakli na zgradi opštine Severne Kosovske Mitrovice. Za nas to nije i nikada neće to biti zastava koja će tu stajati i trajati onoliko koliko i sama okupacija, a to znači ne dugo”, rekao je Petković.

Istakao je da nas istorija “uči i pokazuje da svaka okupacija ima kraj”.

“Ova će se završiti onda kada Srbi izaberu trenutak. U poslednjih 100 godina mnogo je okupacionih zastava koje su se vijorile na KiM. I Musolinijeva i zastava Hitlerovog Trećeg Rajha, ali sve ih je pobedila i nadživela srpska trobojka. Tako će biti i ovog puta”, zaključio je Petković. Dodao je da je “apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo” kandidat koji je osvojio 553 glasa vodi opštinu Severnu Kosovsku Mitrovicu Podsetio je da je kandidat srpske liste Milan Radojević na prethodnim izborima osvojio 10.833 glasa, odnosno 91,12 odsto glasova.

“Jasno vam je da neko ko nema nikakav legitimitet ne može predstavljati građane te opštine. Mi imamo 45.000 upisanih birača na severu KiM, a ukupno je glasalo 1567. Od toga 13 Srba odnosno lica srpske nacionalnosti. Praktično samo 11 jer dvoje njih su stariji ljudi koji nisu znali na kakve izbore izlaze”, objasnio je Petković.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com