TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija region i Srbija Udarne

VUČIĆ: ZNAČAJNO VEĆI MINIMALAC, RAST PENZIJA UKUPNO 19,1 ODSTO (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučic izjavio je da će ukupno povećanje penzija, zaključno sa 1. januarom naredne godine, iznositi 19,1 odsto, kao i da očekuje značajno uvećanje minimalne zarade, koju će pratiti dvocifren rast plata u javnom sektoru. Vučić je, u obraćanju javnosti, podsetio da 15. avgusta počinju razgovori poslodavaca i sindikata, oko cene minimalne zarade.

Beograd, 25. juna 2022.- Obracanje predsednika Srbije Aleksandra Vucica. Na fotografiji premijerka Srbije Ana Brnabic i predsednik Srbije Aleksandar Vucic. FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

“Nadamo se da će postiće dogovor, u suprotnom od 1. septembra se uključuje država u te razgovofe, jer moramo brzo to da završimo, da bismo išli u budžet sa tom cenom minimalne zarade”, rekao je Vučić. Ponovio je da očekuje značajno povećanje minimalne zarade, dodajući da je država spremna da pomogne poslodavcima na različite načine.

“Kroz smanjenje doprinosa, da smanjimo poreze i doprinose na zarade na 60,2 odsto, što bi bilo nikad niže, i to je jedna od reformskih stvari koje smo preduzeli još od 2014. godine, da olakšavamo poslodavcima. I da povećamo neoporozevani deo dohotka.

Gledaćemo da najvehci deo troškova minimalne zarade država preuzme na sebe, što će značajno uvećati i prosečne zarade”, rekao je Vučić.

Dodao je da je na minimalnoj zaradi 325.000 ljudi, a to znači da se povećava plata najsiromašnijima, a i ne samo njima, jer će se ostali onda truditi da to prate, kao i da će povećanje minialca, pratiti i dfocifren rast plata u javnom sektoru.

Vučić je naveo i da je fleš procena međugodišnje inflacije između 9 i 9,2 odsto.

Predsednik je naveo i da će penzije zaključno sa 1.junuarom naredne godine porasti 19,1 odsto, što je najveće povejćanje.

“Verujem da je to malo ko očekivao. Plate će rasti dvocifeno u javnom sektoru, a verujemo da će usled dogovora minimalac biti značajnije povećan, da smanjimo jaz između siromašnijih i bogatijih”, rekao je Vučić.

Situacija je sve komplikovanija, borimo se za rešenja

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

“Kako odmiče rat u Ukrajini, ekonomska i politička situacija u Evropi i svetu sve je komplikovanija”, ukazao je danas predsednik Aleksandar Vučić i naveo da se Srbija trudi, da na dnevnom nivou, kroz razgovore sa partnerima iz regiona i Evrope, nađe sva moguća rešenja za predstojeću kritičnu jesen i zimu.

“Kako rat u Ukrajini dobija na zamahu, tako je situacija, i politička i ekonomska, u svetu sve komplikovanija, posebno imajći u vidu da su ruske snage u naletu i da je zamah njihove ofanzive sve snažniji. Pokazuje se da nisu bili u pravu svi koji su govori da će biti drugačiji rezultat ratnih zbivanja”, ukazao je Vučić u obraćaju javnosti.

Do 1. septembra imaćemo 400 miliona kubnih metara gasa u rezervi

“Imaćemo do 1. septembra u rezervi 400 miliona kubnih metara gasa, a do 15. oktobra više od 500 miliona kubnih metara”, rekao je  predsednik Srbije.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com